ردکردن این

بازیابی اطلاعات SSD

قبل از اینکه در مورد بازیابی اطلاعات صحبتی کنیم، ابتدا باید حافظه های SSD و ماهیت آنها را مورد بررسی قرار می دهیم تا شناخت بهتری در مورد این نوع حافظه ها داشته باشید. اس اس دی یا درایو حالت جامدی (درایو الکترونیکی) است که برای ذخیره سازی دائم داده ها از آن استفاده می شود. درایوهای SSD در مقابل HDD ها از سرعت بسیار بیشتری برخوردار هستند.همچنین مصرف برق SSD نسبت به هارد دیسک ها کمتر از 1/4 می باشد. تکنولوژی بکار رفته برای ساخت SSD تقریبا مشابه به حافظه رم است. از آنجا که سرعت RAM بسیار بالاست، SSD ها بر پایه معماری همان RAM تولید شده با این تفاوت که برخلاف حافظه رم که اطلاعات در آن به صورت موقت ذخیره می شود، اطلاعات به صورت دائمی در آنها می ماند.دیگر تفاوت حافظه های SSD با HDD در ساختار است. جایی که حافظه های هیچ یک از اجزای حافظه های SSD در چرخش نیستند و دوام و احتمال خرابی بسیار کمتری دارند. به همین دلیل مقاومت بهتری در برابر سقوط از ارتفاع و ضربه نسبت به هارد دیسک ها از خود نشان میدهد.از معایب SSD می توان به حساس بودن به نسبت به ولتاژ برق دانست. حافظه های SSD از نظر دوام و طول عمر در مقابل HDD در دره دوم قرار می گیرند. به طور خلاصه عمر SSD کمتر از HDD می باشد.به همین دلیل برای آرشیو کردن فایل ها بهتر است از این نوع حافظه ها استفاده نشود. از دیگر معایب حافظه SSD قیمت بالای آن است. قیمت حافظه SSD در قیاس با HDD به بالاتر است. به همین دلیل غالباً از حافظه های کم حجم استفاده می شود.

حافظه اس اس دی و اجزای آن

حافظه NAND:

همانطور که گفته شد، در اجزای تشکیل دهنده SSD، هیچ نوع موتور متحرک وجود ندارد و تمام قطعات روی یک بورد نصب شده است. بخش NAND در اس اس دی، جایی است که تمامی اطلاعات و داده در آنجا ذخیره می شوند.اگر دقت کنید روی SSD چندین چیپ سیاه رنگ شبیه به هم مشاهده خواهی کرد، که در واقع حجم یک اس اس دی را تشکیل می دهند. هر چه تعداد NAND در یک SSD بیشتر باشد، حجم کلی افزایش می یابد.

کنترلر:

بخش کنترل کننده در واقع وظیفه کنترل کردن تمام دستوران مانند خواندن و نوشتن، پاک کردن و غیره را در اختیار دارد. تمامی دستورات از طریق کنترل کننده عبور می کنند و اجرا می شوند. Controller یکی از مهمترین بخشهای تشکیل دهنده یک SSD است که توسط شرکت های متعددی ساخته می شود.

بافر:

استفاده اصلی از بافرها در یک دستگاه SSD، انتقال داده به میزبان و همچنین NAND است. این عملیات عموماً از طریق سخت افزار (از طریق Host Interface Controller و NAND Controller) انجام می شود.

پورت ها و رابط سخت افزاری در SSD:

درگاه های حافظه های SSD به نوع طراحی و سرعت آن بستگی دارد. درگاه دیتا SATA، درگاه PCI Express و ساتا اکسپرس جزو درگاه های حافظه SSD می باشند.

حافظه های اس اس دی دارای 4 نوع است

خط سبز مرکز بازیابی و اطلاعات هارد

مرکز بازیابی اطلاعات خط سبز در زمینه تعمیرات و بازیابی اطلاعات توانایی تعمیر و بازیابی اطلاعات انواع حافظه ها مانند هارد دیسک، SSD ،سرور، و اطلاعات نرم افزار های حسابداری را دارا می باشد.برای مشاوره و راهنمایی با شماره روبه رو تماس بگیرید.

آیا بازیابی اطلاعات SSD امکان پذیر است؟

بله SSD ها را می توان به اصطلاح ریکاوری کرد، اما میزان موفقیت بازیابی اطلاعات SSD به چند نکته مهم بستگی دارد که یکی از آنها روشن بودن دستور TRIM در SSD می باشد. TRIM Command در حقیقت فرایند حمل اطلاعات پاک شده است که در یک محلی از حافظه قرار میگیرد سپس با پر شدن کامل آن بخش، اطلاعات پاک می شوند.این موضوع کمک می کند که حتی در مواقعی که برق قطع شود یا پارتیشن از کار بیفتد اطلاعات به کل از بین نرود. نمیخواهیم بحث را تخصصی کنیم اما در نظر داشته باشید که حافظه SSD شما از TRIM پشتیبانی کند. اما چقدر شانس بازیابی اطلاعات وجود دارد؟همانطور که توضیح دادیم، بازیابی SSD اغلب بدون انجام مراحل اضافی امکان پذیر است، اما به نکات زیر بهتر است توجه کنید تا بازیابی اطلاعات به بهترین شکل صورت گیرد

حافظه SSD را از سیستم خارج کنید: بلافاصله پس از اینکه متوجه پاک شدن و یا از دست رفتن پارتیشن حافظه SSD شدید، آن را از سیستم خود خارج کنید. سپس باید آن را به کامپیوتر دیگری متصل کنید و با کمک نرم افزارهایی آنا را بازیابی کنید. اگر به رایانه دیگری دسترسی ندارید، حافظه دیگری که روی آن سیستم عامل است، روی سیستم خود قرار دهید تا سیستم عامل اجرا شود سپس SSD خود را وصل کنید تا به صورت جداگانه آن را بازیابی کنید.از نصب کردن نرم افزار بازیابی اطلاعات روی حافظه SSD که فایل در آن پاک شده است، خودداری کنید، دلیل این امر این است که اطلاعات نرم افزار ممکن است به جای آدرس فایل های پاک شده رونویسی شوند و احتمال بازیابی را از بین ببرد.از بهترین نرم افزارهای بازیابی SSD استفاده کنید: از آنجایی که بازیابی SSD یک فرآیند حساس به زمان است، ممکن است فقط یک فرصت برای ریکاوری فایل های خود داشته باشید. به همین دلیل است که همیشه باید از بهترین نرم افزار بازیابی SSD موجود استفاده کنید، حتی اگر به معنای صرف مقداری پول باشد.

چه موقع باید به متخصص مراجعه کنم؟

در مواقعی که حافظه شما توسط هیچ سیستمی شناسایی نمی شود، یا از نصب نرم افزار به طور کامل مطمئن نیستید، بهتر است به متخصص سرویس بازیابی اطلاعات مراجعه کرده و اجازه دهید تا او این فرایند را انجام دهد. اگر حافظه SSD شما آسیب فیزیکی دیده باشد، باز هم بهتر است آن را به مرکز بازیابی اطلاعات ارسال کنید.

از بین رفتن فیرمور (Firmware) و حملات باج افزار ها: در این شرایط، بهترین کار ممکن مراجعه آنی به متخصص است، چرا که روشن بودن حافظه ممکن است خسارت جبران ناپذیری را به حافظه SSD شما وارد کند و بازیابی اطلاعات مهم شما به طور کلی از بین ببرد.

جمع بندی: با توضیحاتی که خواندید، به این نتیجه میرسیم که بهترین روش برای بازیابی اطلاعات به شکل مطمئن، مراجعه به متخصص بازیابی هارد می باشد. خط سبز یکی بهترین مرکز بازیابی اطلاعات هارد در استان اصفهان و کشور می باشد. گروه خط سبز با در اختیار داشتن کادر مجرب تجهیزات پیشرفته بازیابی مانند دستگاه PC3000 بهترین راه حل برای برگرداندن داده های شما می باشد.