بازیابی اطلاعات هارد دیسک
گاهی اوقات کاربر به طور ناخواسته اطلاعاتی را از حافظه خود پاک میکند و راهی برای بازگرداندن آن پیدا نمی کند. اولین موضوعی که به ذهن کاربران خطور می کند، نصب نرم افزار ریکاوری است. اما همین نصب کردن نرم افزار ممکن است کار را بدتر کند. چرا که ممکن است فایل های نرم افزار بازیابی اطلاعات، به جای فایل های پاک شده قرار گیرد و شانس بازیابی را به کل از بین ببرد. چاره چیست؟ در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات درستی در مورد بازیابی اطلاعات از بین رفته را در اختیار داشته باشید.به طور کلی، مشکلات هارد دیسک را می توان به دو دسته کلی تقسیم کرد.
توضیحات بیشتر
آنچه در این مطلب می خوانید؟
آسیب های رایج یا Logical
مسائل مربوط به هارد دیسک که متعلق به این دسته است به نرم افزار و نحوه ذخیره و بازیابی اطلاعات در سیستم فایل مربوط می شود. ممکن است به دلیل اشکال در سیستم عامل، مشکلات درایور، بدافزار، فرمت مجدد، قطع برق و دلایل دیگر رخ دهد. اما داده های ذخیره شده در آن ممکن است قابل دسترسی نباشد. در بیشتر موارد، می توانید اطلاعات ذخیره شده روی هارد دیسکی که به طور Logical آسیب دیده است را با استفاده از نرم افزار اطلاعات بازیابی کنید. اما بالاتر گفتیم که حتی نرم افزار ممکن است نتواند اطلاعات را بازیابی کند. اطلاعات پاک شده از روی هارد دیسک، در حقیقت به طور کلی پاک نشده است و تا زمانی که اطلاعات جدیدی روی هارد قرار نگیرد، می توان آن را بازیابی کرد. به طور ساده اگر اطلاعاتی را پاک کرده اید، همان لحظه اقدام به بازیابی اطلاعات کنید، چرا که آدرس فایل های پاک شده تا زمان جایگزین شدن فایل های جدید، در همان آدرس باقی می مانند.
آسیب های فیزیکی
از طرف دیگر، مشکلات هارد دیسک ناشی از آسیب فیزیکی، مانع عملکرد صحیح هارد دیسک (یا حتی روشن شدن آن) می شود. این آسیب ها می تواند به توجه به خراب شدن و از کار افتادن Head هارد، گیر کردن موتور هارد و یا آسیب های محیطی باشد. این مشکلات را اغلب می توان با شنیدن صداهایی مانند کلیک و نویزهای تشخیص داد و باید قبل از استفاده از نرم افزارهای بازیابی اطلاعات، برای ریکاوری آن به نزدیک ترین متخصص مراجعه کرد. پس اگر با آسیب فیزیکی هارد روبرو هستید، حتما به متخصص حرفه ای آن را ارسال کنید. سعنی نکنید این مشکل را در خانه برطرف کنید، چرا که به احتمال زیاد شرایط و وضعیت هارد را بدتر می کنید.
ریکاوری هارد چیست؟
ریکاوری داده ها، فرایند بازگرداندن فایل هایی است که به طور تصادفی حذف، خراب و یا غیر قابل دسترسی هستند. این بازیابی می تواند بازیابی هارد، سرور، بازیابی اطلاعات هارد اکسترنال و بازیابی اطلاعات SSD و به طور کل هر نوع سیستم ذخیره سازی باشد. بر اساس آمار بریتانیا که در سال 2016 منتشر شد، بیشتر دلیل پاک شدن اطلاعات ناشی از خطای انسانی است، نه حملات مخرب. در واقع، خطای انسانی تقریباً دو سوم از حوادث گزارش شده به دفتر کمیسر اطلاعات بریتانیا را تشکیل می دهد. رایج ترین نوع نقض زمانی رخ می دهد که شخصی داده ها را برای شخص اشتباهی ارسال می کند.
سایر علل رایج از دست دادن محتوا عبارتند از: قطع برق، بلایای طبیعی، خرابی تجهیزات، حذف تصادفی داده ها، فرمت کردن ناخواسته هارد دیسک، خراب شدن هد خواندن/نوشتن هارد دیسک، خرابی نرم افزار، خطاهای Logical، خرابی سیستم عامل، استفاده مداوم از کامپیوتر پس از علائم خرابی، آسیب فیزیکی به هارد دیسک، سرقت لپ تاپ، و ریختن قهوه یا آب روی رایانه، گزارش شده است. در مرکز ما نیز، دقیقا همین موارد علت های اصلی پاک شدن فایل ها بوده است.هنگامی که فایلی از روی حافظه پاک می شود، سیستم فقط آدرس آن را حذف می کند، و تا زمان قرار دادن فایل جدید، آن را همچنان در سیستم وجود دارد. پس مهمترین کاری که بعد از متوجه شدن پاک شدن محتوای خود، این است که به هیچ عنوان نباید فایل جدیدی را در محل همان فایل پاک شده، قرار داد، این کار باعث می شود که فایل جدید جای فایل قبلی را بگیرد و به کلی فایل از بین برود
بازیابی از طریق نرم افزار
هنگامی که فایلی از روی حافظه پاک می شود، سیستم فقط آدرس آن را حذف می کند، و تا زمان قرار دادن فایل جدید، آن را همچنان در سیستم وجود دارد. پس مهمترین کاری که بعد از متوجه شدن پاک شدن محتوای خود، این است که به هیچ عنوان نباید فایل جدیدی را در محل همان فایل پاک شده، قرار داد، این کار باعث می شود که فایل جدید جای فایل قبلی را بگیرد و به کلی فایل از بین برود. پس همانطور که گفتیم، اگر متوجه شدید فایلی را پاک کرده اید، نباید سند جدیدی را به همان مسیر قرار داد.بازیابی اطلاعات به دو روش کلی تقسیم می شود. نرم افزاری و سخت افزاری. ما در مرکز بازیابی اطلاعات هارد خط سبز، با هر دو روش به صورت کاملا تخصصی محتوای گرانبهای شما را بازیابی می کنیم. در ادامه با خصوصیات هر کدام بیشتر آشنا خواهید شد.
ابزارها و نرم افزارهای بازیابی اطلاعات زیادی وجود دارد که هر کدام ویژگی ها، ظرفیت و فرآیندهای کاری متفاوتی دارند. ما در دنیای دیجیتال زندگی می کنیم و برای کارهای روزمره ساده و پیچیده به رایانه ها متکی هستیم. عکسها، فیلمها، یا فایلهای محرمانه یا اسناد اداری شما، همه آنها در هارد دیسک و سایر حافظه های ذخیره سازی قرار می گیرند. از دست دادن و یا پاک شدن اطلاعات، امری اجتناب ناپذیر است که برای هر فرد حداقل چندین بار اتفاق افتاده است. اما ساز و کار هر نرم افزار ممکن است با دیگری متفاوت باشد. یکی سرعت بالایی داشته باشد اما دقت کمتر، دیگر سرعت کمتری داشته باشد اما بازیابی اطلاعات آن بهتر باشد، دیگری هم ممکن است در کنار سرعت نیز امنیت را در پیش بگیرد تا هنگام جست و جو کردن برای فایل های پاک شده، ویروس یا تروجان نیز با آن ها بازگردند. در نرم افزارهای متعدد بسیار زیادی وجود دارد که به خوبی می توانند اغلب فایل های پاک شده را بازگردانند. در ادامه لیستی از بهترین نرم افزارهای بازیابی اطلاعات را می توانید مشاهده کنید
- Recuva
- Disk Drill
- CrashPlan
- DMDE Free Edition
- Stellar Data Recovery
- OnTrack Easy Recovery
- TestDisk and PhotoRec
- EaseUS Data Recovery Wizard
برنامه های نامبرده شده جزو بهترین ها به شمار می روند، نکته بسیار مهم این است که هیچ نرم افزاری نمی تواند به طور یقین فایل پاک شده شما را باز گرداند. بهترین حالت بازیابی فایل ها، زمانی است که شما همان لحظه متوجه پاک شدن فایل شده باشید. اما آیا بهترین راه حل برای بازیابی اطلاعات، استفاده از نرم افزار است؟ اگر فلش مموری، هارد یا مموری کارت شما از کار افتاده باشد، آن وقت چه باید کرد؟ در این موارد که نمی توان نرم افزاری را نصب کرد یا به طور کل حافظه توسط سیستم شناسایی شود، چگونه باید فایل ها را برگرداند؟ جواب، مراجعه به یک متخصص می باشد..
بازیابی اطلاعات با کمک دستگاه های پیشرفته
بهترین و امن ترین روش بازیابی اطلاعات، مراجعه به متخصص این حوزه می باشد. نرم افزارها می توانند تا حدی بازیابی فایل های از دست رفته را بازگرداند، اما این نرم افزارها را نمی توان به همه پیشنهاد داد، چراکه ممکن است بجای بازیابی اطلاعات مورد نیاز، فایل هایی را دیگری که نیاز نیست را برگرداند و همین فایل های ریکاور شده به جای فایل های قبلی جایگزین شوند و بازیابی به کل از بین برود. پس از نظر ما و متخصصین بازیابی اطلاعات، مراجعه به کارشناس بهترین روش برای برگشتن فایل است. دستگاه هایی مانند MRT و PC3000 دو دستگاه گرانقیمت و البته قدرتمند در حوزه ریکاوری می باشند. در ادامه با توانایی های این دو دستگاه بیشتر آشنا خواهید شد.
بازیابی اطلاعت حافظه فرمت شده
منظور از فرمت، پاک کردن کامل حافظه ذخیره سازی شماست. فرمت در حقیقت پاک کردن و دوباره راه اندازی یک دستگاه ذخیره سازی است که خود فرمت به چندین نوع تبدیل می شود. Full Format دقیقا تمام اطلاعت شما را در هارد حذف می کند، سپس پارتشین هارد را از نوع ساخته و به شما ارائه می دهد. در این حالت، بازیابی کمی سخت می شود و لی اگر بعد از فرمت کردن سریعا آن را به متخصص بسپارید، می توایند به راحتی با دستگاههای پیشرفته که بالاتر گفته شد، اطلاعات را دوباره باز گردانید. نوع دیگر فرمت کردن در سیستم عامل ویندوز، Quck Format می باشد که فرایند پاک کردن سریعتر انجام می شود، در این روش بازیابی اطلاعات شانس بسیار بیشتر دارد.
بازیابی هارد، فلش و کارت حافظه سوخته
در این مورد باید بدون هیچ تردیدی حافظه سیستم را سریعا به بهترین مرکز بازیابی اطلاعات هارد ارسال کرد. چرا که اگر با همان هارد سوخته می خواهید کار خود را دوباره انجام دهید، ممکن است شانس بازیابی و تعمیر هارد را به دلیل ناشی بودن، سلب کنید. پس بهترین راه این است که به نزدیکترین متخصص هارد مراجعه کنید. فرقی نمی کند که حافظه شما SSD، هارد دیسک یا مموری و فلش، می بایست سریعا آن را به متخصص سپرد تا او بتواند ابتدا آن را تعمیر و بعد از آن در صورت نیاز ، فرایند بازیابی اطلاعات را انجام دهد.
ریکاوری هارد در اصفهان
بدون اغراق یکی از بهترین مرکز بازیابی اطلاعات هارد در اصفهان و به طور کلی در ایران، مرکز سخت افزار خط سبز می باشد. با بیش از 98 درصد موفقیت در امر بازیابی اطلاعات از هارد های سوخته، نیم سوز، فلش مموری، مموری کارت، هارد سرور، هاردهای RAID، خرابی هارد و بازیابی اطلاعات هارد اینترنال. بازیابی با دستگاه های فوق پیشرفته و غیره، امن ترین روش برای شما باشد. خط سبز با در اختیار داشتن لابراتوار تخصصی برای تعمیر هارد، بهترین شانس شما برای بازیابی فایل های مهم شما باشد. بدون هیچ نگرانی حافظه را به ما سپرده و در سریعترین زمان ممکن هارد و فایل های خود را مانند روز اول تحویل بگیرید. با تماس به متخصصین ما از راهنمای قبل از مراجعه بهرمند شوید.